EMERGÈNCIA: NO CAU PROU AIGUA DEL CEL

Tot i que les reserves dels embassaments han tingut un petit increment, no estem fora de perill d’utilitzar altres fonts d’aigua alternatives, com el plantejament que van fer les autoritats responsables de les aigües potables de transportar aigua des de la dessalinitzadora de Sagunt, a València, per fer front a l’emergència provocada per la sequera.

El transport d’aigua es realitzaria en vaixells amb una activació prevista cap a l’estiu, prioritzant l’ús domèstic. Aquesta mesura, segons els experts consultats, no serà suficient per cobrir les necessitats d’aigua de l’àrea metropolitana, si la situació de sequera continua amb aquesta tendència.

Tota la població ha de col·laborar amb l’estalvi d’aigua en tots els àmbits possibles.

Funcionament de les dessalinitzadores

Les dessalinitzadores són instal·lacions essencials per obtenir aigua potable en regions amb recursos hídrics limitats. Hi ha diversos tipus de dessalinitzadores, però els més comuns són l’osmosi inversa i la destil·lació tèrmica.

  1. L’osmosi inversa utilitza membranes semipermeables que permeten el pas de les molècules d’aigua mentre bloquegen les sals i altres impureses. L’aigua de mar és pressionada a través d’aquestes membranes, aconseguint aigua dolça d’un costat i concentrant les sals a l’altre.
  1. La destil·lació tèrmica implica escalfar l’aigua de mar per convertir-la en vapor i després condensar-la per aconseguir aigua dolça. Aquest procés també separa les impureses, ja que només el vapor d’aigua es condensa.

Tot i que aquestes tecnologies són efectives, la dessalinització sovint resulta més costosa que altres fonts d’aigua, perquè implica un alt consum d’energia i altres despeses operatives. Amb tot, ofereix una solució crucial per fer front a la creixent escassetat d’aigua en moltes regions del món.

CONSELL

Si veus una fuita d’aigua avisa a algun responsable perquè es repari tan aviat com es pugui.

Aquí a l’institut avisa al conserge!!!!!!!

Notícia relacionada:

SENSE AIGUA NO HI HA VIDA
https://ferrevista.net/emergencia-sense-aigua-no-hi-ha-vida/

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *